Diensten

In onze sessies leer jij dus niet alleen jezelf beter kennen, maar ook jouw verbindingen met andere mensen. Tijdens het traject leer ik jou verschillende manieren aan om met jouw specifieke uitdagingen om te gaan. Die lessen neem jij je leven lang mee.

1:1 coaching
Mediation
Persoonlijke ontwikkeling
jacklin ten hoope

Wie kan bij mij terecht?

Kort gezegd: iedereen die een betere grip wil krijgen op emoties of bepaalde veranderingen in het leven.

Heb jij soms het gevoel dat je vastloopt in het dagelijks leven?

Lijd jij onder jouw negatieve gedachten en wil jij graag positiever in het leven staan?

Wil jij graag aan de wensen van anderen voldoen, maar loop jij jezelf daardoor voorbij?

Heb jij geen idee meer waar jouw eigen grenzen liggen, waardoor jij jezelf emotioneel en lichamelijk uitput?

Waarmee kan ik jou helpen?

Het maakt niet uit waar jij bent geboren, hoe hoogopgeleid jij bent of wat voor werk jij doet: iedereen ontwikkelt in de loop van zijn of haar leven bepaalde patronen en een eigen coping-mechanisme. Het bepaalt hoe jij omgaat met zowel positieve als negatieve dingen die jij tegenkomt in het leven, als een soort overlevingsmechanisme. Die zijn alleen niet altijd even gezond. Soms heb je hulp van buitenaf nodig om weer te leren lief zijn voor jezelf. Daar kan ik bij helpen.

Ik kan jou helpen, door jouw patronen te herkennen en jou te leren hoe je die kan doorbreken. Ik heb ervaring met het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom. Ook bedrijven kunnen beroep op mij doen, als coach om jouw team positief te stimuleren op de werkvloer.

Dit gaat om alles waar jij mentaal en emotioneel mee worstelt. Dat kan een belangrijke levensgebeurtenis of een diagnose zijn, maar ook bepaalde relaties in jouw leven, een terugkerend patroon dat invloed heeft op jouw gedrag of een stemming die jouw geluk in de weg staat. Samen zorgen wij ervoor dat jij weer de controle krijgt over jouw gedachten en gevoelens.

Kom meer te weten

Soms worstel je vooral met een specifieke relatie in jouw leven. Dat kan met een ouder of een kind zijn, met je partner, met een familielid of met je werkgever. Omdat de verbindingen met anderen een belangrijk deel van ons leven uitmaken, kan zo’n verstoorde relatie een enorme impact op jouw welzijn hebben. Daar kan ik jullie mee helpen, in de vorm van bemiddeling.

Kom meer te weten

steps
stones

Emotie & gevoelens

Vaak gebruiken mensen de woorden ‘gevoelens’ en ‘emoties’ door elkaar, maar eigenlijk zijn het twee verschillende dingen. Emoties motiveren je om actie te ondernemen. Ze zijn intenser dan gevoelens, maar duren minder lang. Gevoelens komen van het werkwoord voelen en verwijzen naar een (meestal langdurige) gemoedstoestand. Ze zijn het resultaat van emoties.

Emoties zijn iets heel menselijks en moeten we niet onderdrukken, zelfs als de moderne maatschappij ons soms de indruk geeft dat dat wel moet. Het is juist belangrijk dat we leren hoe ze werken, want dat bevordert onze emotionele intelligentie en de manier waarop wij omgaan met onszelf én met anderen. Uiteindelijk helpt dat ook met het verbeteren van onze mentale gezondheid.

De vraag is alleen: hoe ga jij om met de gevoelens die je ervaart? Denk aan veranderingen op de werkvloer, verlies (rouw), relatieproblemen, familieruzies of een moeilijke relatie met je kind. Ieder mens heeft zijn/haar eigen coping-mechanismes, die niet altijd erg gezond zijn. Voorbeelden daarvan zijn meer drinken, harder werken of wegvluchten in excessief sporten. Vaak zorgen jouw coping-mechanismes wel tijdelijk voor wat afleiding van jouw problemen, maar ze lossen ze niet op.

Het zijn eerder overlevingsmechanismes: je vecht, je vlucht of je verstopt je. Het helpt jou om door het moment heen te komen, maar er verandert niets. Pas als jij afscheid durft te nemen van het oude en niet langer voor de makkelijke weg kiest, kan er iets veranderen.

Soms kan je jezelf ook verliezen in negatieve gedachten. Met behulp van cognitieve gedragstherapie kunnen we die weer omzetten naar positieve gedachten. Wat jij denkt, heeft invloed op jouw gedrag en jouw gevoelens. Cognitieve gedragstherapie kan daarom helpen bij emotieregulatie en om jouw gedrag te veranderen.

In therapie gaan wij aan de slag om jouw emoties te onderzoeken en jouw coping-mechanismes te achterhalen. Wij zoeken uit waarom jij doet wat jij doet en proberen de patronen daarin bloot te leggen, die vaak nog doorwerken vanuit jouw jeugd. Zo kunnen dingen waar jij nu tegenaan loopt, ook hun oorsprong vinden in jouw familiesysteem. De dynamiek tussen jou en je ouders (of andere familieleden) kan verklaren waarom jij het moeilijk hebt in jouw verbindingen met andere personen.

In onze sessies leer jij dus niet alleen jezelf beter kennen, maar ook jouw verbindingen met andere mensen. De relaties in jouw leven staan vaak centraal in de problematiek die jij ervaart. Tijdens het traject leer ik jou verschillende manieren aan om met jouw specifieke uitdagingen om te gaan. Die lessen neem jij je leven lang mee.

Meertalige online en F2F coaching

Je kan je verhaal bij mij doen in het Nederlands, Engels of Spaans. Daarnaast begrijp ik ook Papiamentu. Je kan bij mij langskomen in de praktijk, maar een sessie kan ook online plaatsvinden als jij je daar fijner bij voelt.

house beach
jacklin

Wat beloof ik jou?

Je kan bij mij terecht om te werken aan jezelf, of om te werken aan jouw relatie(s) met anderen. Daarbij help ik jou om jouw persoonlijke patronen te ontdekken.
Je kan bij mij altijd rekenen op een op maat gesneden aanpak, waarbij jij op de eerste plaats staat. Daarom bied ik ook geen kant-en-klare trajecten met een vooraf bepaald aantal sessies aan. Wij stellen samen jouw behandelplan op, op maat van jouw zorgen en wensen.
Wij bepalen samen jouw doelstellingen en de focus van het traject. Omdat wij ook samen het behandelplan opstellen, weet jij altijd waar je aan toe bent.
Als therapeut ben ik gebonden aan mijn beroepsgeheim. Dat betekent dat niets van wat jij mij vertelt tijdens onze sessies ooit mijn praktijk zal verlaten. Je kan altijd rekenen op strikte vertrouwelijkheid.
Ik zal je tools en technieken aanreiken die jou met jouw specifieke problematiek kunnen helpen, maar die moeten wel bij je passen. Zo kan bepaalde ontspanning oefeningen meegeven maar als dat niets voor jou is, denk ik graag met je mee over een alternatief.
Ben jij klaar om jouw specifieke patronen te ontdekken en er met mijn hulp eindelijk uit los te breken?