Hoe ga ik te werk?

Je kan je verhaal bij mij doen in het Nederlands, Engels of Spaans. Daarnaast begrijp ik ook Papiamentu. Het intakegesprek kost $75 en is volledig vrijblijvend. Mocht jij hierna beslissen verder te gaan, hoef je het intakegesprek niet te betalen.

Coaching
Mediation
afspraak

Intakegesprek

De eerste stap is het maken van een afspraak. Dit kan telefonisch, via WhatsApp of via het contactformulier.

Onze eerste sessie is een intakegesprek. Dat is een verkennend gesprek waarin wij met elkaar kennismaken en ik luister naar jouw verhaal, jouw zorgen en jouw visie op de problemen. Hoe voel jij je? Waar loop jij tegen aan? Wat zou jij graag anders zien? Wij bepalen samen waar de therapie zich op moet focussen en wat jouw doelstellingen zijn. Op basis daarvan stellen wij een behandelplan op, zodat jij zelf ook goed weet wat jij kan verwachten.

Online en face-to-face sessies

Het allerbelangrijkste is dat jij je gehoord voelt. Alleen in een sfeer van vertrouwen kan het echte therapeutische werk van start gaan. Ik streef er dan ook altijd naar dat jij je comfortabel en veilig voelt bij mij. Bovendien ben ik als therapeut gebonden aan het beroepsgeheim: alles wat jij mij vertelt, is strikt vertrouwelijk en zal nooit mijn praktijk verlaten.
Een sessie duurt ongeveer drie kwartier. Hoe wij die sessie invullen, hangt af van waar jij op dat moment nood aan hebt. Het doel van mijn begeleiding is om jou te helpen tot een oplossing te komen, maar de sessies kunnen ook gebruikt worden om te ventileren. Uiteraard probeer ik jou daarbij ook de juiste tools en technieken te geven om op een gezonde manier met al die gevoelens om te gaan. En maak je geen zorgen: je hoeft niet meteen vanaf de eerste sessie languit op de bank al jouw diepste trauma’s aan me te vertellen. Wij werken samen toe naar de diepgaande gesprekken, pas wanneer jij er klaar voor bent.

Je kan persoonlijk bij mij langskomen, maar een sessie kan ook online plaatsvinden als jij dat wil. Heb je na een traject geen behoefte meer aan lange gesprekken in de praktijk? Dan is het ook perfect mogelijk om af en toe een kort telefonisch consult te houden, waarin jij mij vertelt hoe het gaat en ik jou advies kan geven. Jij staat immers centraal in jouw traject.

Hoelang een traject duurt is voor iedereen verschillend. Het hangt af van jouw verhaal, jouw noden, jouw doelstellingen en wat die bemoeilijken. Soms kan ik tijdens het intakegesprek al een inschatting maken van het aantal sessies dat jij nodig zal hebben, soms komen wij daar samen pas na enkele sessies uit. Als op een gegeven moment duidelijk wordt dat het traject niet meer nodig is, bouwen wij samen de sessies af.

Een sessie kost $75 exclusief ABB. Betalen kan in cash op het einde van de sessie of via factuur om achteraf over te maken.

zee